webkwestie

VAN BOL TOT BLOEM

INFORMATIEBRONNEN

Afbeelding van VirtuooS via Pixabay

Hoe verzorg je een bloembol?

SchoolTV

De geestgronden - Geen geesten, maar bloembollen

In het duingebied zijn veel bloembollenvelden te vinden. In april zie je hier lange rijen bloemen met de meest prachtige kleuren. Deze bloembollenvelden zijn juist achter de duinen te vinden omdat men vroeger de binnenkant van die duinen heeft afgegraven voor zandwinning.

SCHOOLTV

Vroege bloeiers - Tulpen en krokussen

Bijna iedereen vindt suiker lekker. En het zit ook bijna overal in. Niet alleen in snoep en cola, maar ook in ketchup bijvoorbeeld. Suiker geeft ons energie maar voedingsproducenten gebruiken het ook om hun producten lekkerder te maken.

SchoolTV

Bollen planten: Hoe plant je bollen in de grond?

In het najaar is het bollentijd! Het ideale moment om de bloembollen in de grond te planten. De bollen staan in de winter in de grond en komen in het voorjaar tot bloei. Maar waar moet je nou op letten als je een bol wilt planten? 

SchoolTV

De groei van een tulp

Aan het einde van de winter bloeien al de eerste voorjaarsbloemen. Zij hebben hun eigen voedsel bij zich. Dat zit in de bol. In zes weken groeit er een bloem uit de bol.

SchoolTV

Bloemenveiling: Handel in miljoenen bloemen en planten

In Nederland staat één van de grootste bloemenveilingen ter wereld. Iedere dag wordt er gehandeld in miljoenen bloemen en planten. Na de veiling gaan ze naar alle uithoeken van de wereld.

SchoolTV

De bloemenveiling: Hier kopen bloemenhandelaren de bloemen

Carlijn en Pepijn nemen een kijkje op de bloemenveiling in Aalsmeer.

SchoolTV

Klokhuis: de bloemenveiling

De grootste bloemenveiling ter wereld vind je in Nederland, in Aalsmeer! Eva gaat kijken bij een veiling en volgt het hele proces.

YouTube

Hoe zit dat eigenlijk 2: Hoe groeien en bloeien bloembollen?

in dit filmpje maakt u kennis met de bekendste bloem in Nederland: de tulp. Hoe groeit een tulp, hoe krijg je nieuwe bollen, wat gebeurt er met de grond waar bloembollen in groeien? U weet na het zien van dit filmpje meer  over hoe een bloembol groeit en hoe een bloembol er van binnen uitziet.